Lehed

laupäev, 16. mai 2015

Supipäev

Retsepti järgi oli vaja küll pardikoibi, aga tegin kana omadega- sain nii ka lühema keeduaja.

Idamaine pardisupp

Puljong:
2 pardikoiba
1,5 l vett
3 vürtsitera
3 pipratera
1 loorberileht
soola

600 ml puljongit
1 tl võid
50 g porrut
90 g porgandit
aasiapäraseid nuudleid
rohelist sibulat
soola, pipart

Pruunista koivad pannil. Tõsta potti ja keeda kuumas vees 2,5 tundi. Riisu vahepeal vaht. Lisa poole peal maitseained. Kurna puljong ja eralda kontidelt liha.
Lõika porru ja porgand ribadeks. Pruunista kergelt. Vala peale puljong ja keeda kuni köögiviljad on pehmed. pudista supi sisse liha ja keedetud nuudlid. Maitsesta. Lõika lõpuks peale roheline sibul.

Rabarbarikook.

Vahel kutsutakse teda ka vanaema ahjukoogiks.

mitu saba rabarbarit
0, 5 l keefiri
3 muna
1/2 kl suhkrut
1 tl soodat
soola
300- 400 g jahu
kaneeli

Rabarbar tükelda. Kõikidest ainetest tuleb segada kokku hapukoorest veidi paksem tainas. Sellesse segada rabarbaritükid ja küpsetada 200 kraadises ahjus kuni on pealt pruun ja seest küps.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar