Idamaine pardisupp
Puljong:
2 pardikoiba
1,5 l vett
3 vürtsitera
3 pipratera
1 loorberileht
soola
600 ml puljongit
1 tl võid
50 g porrut
90 g porgandit
aasiapäraseid nuudleid
rohelist sibulat
soola, pipart
Pruunista koivad pannil. Tõsta potti ja keeda kuumas vees 2,5 tundi. Riisu vahepeal vaht. Lisa poole peal maitseained. Kurna puljong ja eralda kontidelt liha.
Lõika porru ja porgand ribadeks. Pruunista kergelt. Vala peale puljong ja keeda kuni köögiviljad on pehmed. pudista supi sisse liha ja keedetud nuudlid. Maitsesta. Lõika lõpuks peale roheline sibul.
Rabarbarikook.
Vahel kutsutakse teda ka vanaema ahjukoogiks.
mitu saba rabarbarit
0, 5 l keefiri
3 muna
1/2 kl suhkrut
1 tl soodat
soola
300- 400 g jahu
kaneeli
Rabarbar tükelda. Kõikidest ainetest tuleb segada kokku hapukoorest veidi paksem tainas. Sellesse segada rabarbaritükid ja küpsetada 200 kraadises ahjus kuni on pealt pruun ja seest küps.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar