Suvikõrvitsa krõpsud
suvikõrvitssoola, rosé pipart
õli
Lõika suvikõrvits hästi-hästi õhukesteks
viiludeks. Piserda küpsetuspaberile õli, aseta sellele ühekordselt
suvikõrvitsaviilud, piserda üle uuesti õli ning kergelt maitseainetega. Küpseta
pöörõhuga režiimil 100 kraadi juures umbes tund või veidi rohkem (seni kuni need
muutuvad juba meeldivalt kuldseks), vahepeal võid viile ümber pöörata, et need
kiiremini valmiks.
Juustu ja karulauguga lavašši tegin ka paar- kolm nädalat tagasi, kui talgulised küttepuid tegid. Siis sai see nii ruttu otsa, et ei jõudnud piltigi teha. Kuna ilm oli ilus, siis ajasin taas oma saviahju soojaks ja panin 2 lavašši küpsema.
Karulaugu- juustu lavašš
1 Gruusia leib
6 sl toorjuustu
100 g riivitud juustu
mõned värsked karulaugulehed
6 sl toorjuustu
100 g riivitud juustu
mõned värsked karulaugulehed
Mässi leib fooliumisse, nii et foolium ülatuks üle leiva äärte, kuid ei kataks leiba pealt. Nii saab pealispind mõnusalt krõbe.
Küpseta 200kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni juust on sulanud.
Retsept on mugandatud Ragne Värki ja Andra Kalda raamatust "Retseptisahtel käsitöökapis" (Varrak, 2013) - algretseptis kasutati küüslauku ja tüümiani
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar