Lehed

laupäev, 16. jaanuar 2016

Strooganov

Jamie (12/2015-01/2016) radadel leidsin sellise aeglaselt valmiva, kuid lihtsa roa. Kõige odavam liha oli sea kaelakarbonaad...

Strooganov sea abalihast

1,5 kg kamarata sealiha
300 g šampinjone
2 punast sibulat
õli
1-2 tl Cayenne´i pipart
paar tüümianioksa
200 ml köögikoort
1 küüslauguküüs
2 marineeritud kurki
väike kimp peterselli
1 sidruni riivitud koor ja mahl
suitsumaitselist paprikat
väherasvast maitsestamata jogurtit

Kuumuta ahi 180 kraadini. Pane liha, seened ja sibulad ahjupotti. Nirista peale õli ja maitseained. Kalla juurde 300 ml vett. Tõsta ahju ja küpseta kaaneta 3 1/2 tundi, kuni liha on kahvliga rebitav. Rebi. Viska pekk ära. 
Tõsta ahjupott pliidile ja keeda, kuni kolmandik vedelikku on aurustunud. Vähenda kuumust jja lisa koor. haki küüslauk, kurgid ja petersell. Riivi juurde sidrunikoor ja sega läbi. Lisa pool segust lihale. Pigista ülejäänud segusse sidrunimahl ja sega läbi. Maitsesta. Serveeri riisi või saiaga. Lisa kõrvale sorts jogurtit. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar